Здорова їжа

Кабачки в клярі

Дуже простенький рецепт. Ніяких особливих продуктів — тільки кляр та кабачки. Але виходить настільки смачно, що на столі ця страва ніколи не затримується.

Інгредієнти: кабачки — 2 шт., яйце куряче — 2 шт., кефір — 100 мл, борошно пшеничне — 4 ст. л., сіль — за смаком.

Приготування: кабачки...

22.07.2021 - 09:55 читати статтю
Євген Клопотенко.

Киянин, який виграв можливість навчатися в найстарішій французькій кулінарній школі «Le Cordon Bleu», заснував у столиці популярний ресторан сучасної української кухні, активно реформує шкільне харчування, довів світові, що борщ — українська страва, закріпивши це юридично.

Готуючи борщ за бабусиним рецептом чи якимсь авторським, із...

18.03.2021 - 10:49 читати статтю

За китайським календарем 2021-й — рік бика. Щоб задобрити його, обов'язково приготуйте новорічний салат із декорованою мордочкою бичка — це смачно й гарно. 

До Нового року залишилося зовсім трішки, а це означає, що настав час складати святкове меню. Видання «SmachnoNews» підготувало для вас рецепт надзвичайно смачного салату з шинкою,...

24.12.2020 - 09:48 читати статтю

Причин для захворювання та неправильної роботи підшлункової залози дуже багато. Людина відчуває неприємний біль, який можна вгамувати тільки лікарськими препаратами, однак ті лише погіршують ситуацію.

Розповімо вам, як можна вилікувати підшлункову залозу засобом, який використовували досить давно, але нині про нього забули. Настав час...

03.12.2020 - 10:35 читати статтю

Гарбузовий лате

Цей напій стає дуже популярним із настанням осені. Проте лише в кав’ярнях. Чому б не приготувати його вдома? Усе, що потрібно зробити, — заздалегідь приготувати сироп із гарбуза, що зовсім нескладно. І можна буде спокійно смакувати таку каву зранку в себе на кухні.

Що знадобиться?...

17.09.2020 - 09:51 читати статтю

Нині саме час, коли господарі готують свої погреби для зберігання овочів та фруктів. Як це зробити належним чином і в які ємності найкраще спакувати зібране?

— Передусім погріб потрібно побілити гашеним вапном, найкраще з додаванням мідного купоросу, — розповідає кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник...

17.09.2020 - 09:46 читати статтю

Озимий часник починають викопувати у середині липня, ярий — наприкінці липня — на початку серпня. Робити це варто сухого і сонячного дня, кажуть господарі та господині.

«Те, що озимий часник дозрів, можна побачити по стрілках, — розповідає Тетяна Москалюк із міста Сквири, що на Київщині. — Коли вони тільки-но з’являються на рослині, то...

24.07.2020 - 10:15 читати статтю

Спілкуючись із жителями міста, доходиш висновку, що знання про цю культуру обмежуються здебільшого вівсяними пластівцями, вівсяним печивом, дехто пов’язує її з цілющими властивостями (народна медицина), а селяни, особливо люди поважного віку характеризують овес як цінний корм для коней. То що ж це за культура — овес?

Ще 1916 року...

19.03.2020 - 10:20 читати статтю

Грудинка зі свинини в цибулинні — це українська класика, яку кожен робить по-своєму. За бажання таким чином можна робити й сало (багато хто так і робить). Попри те, що звичайна грудинка в цибулинні — страва доволі буденна, ця пряна й дуже ароматна версія воістину святкова. Що казати, українська душа небайдужа ні до грудинки, ні до сала. А до...

12.12.2019 - 11:38 читати статтю

Що може бути простіше і смачніше за незвичайну домашню ковбасу з картоплі? Готувати просто, а виходить неймовірно смачно. Можна домашню ковбаску зробити тільки з картоплі і цибулі, а можна для смаку додати сало й трохи м’яса. Ароматну і незвичайну ковбасу можна смажити на грилі або запікати в духовці, а можна просто відварити й обсмажити на...

05.12.2019 - 11:14 читати статтю

Чому в багатьох країнах ЄС його утилізують, і чи можна взагалі вважати продукт м’ясним виробом, якщо основна частка у ньому — ММО?

— Це так званий промисловий фарш, — зауважує професорка, завідувачка кафедри технології м'яса, риби і морепродуктів Одеської національної академії харчових технологій Людмила Віннікова. — Коли птицю чи тушу...

05.12.2019 - 11:07 читати статтю

За даними Державної фіскальної служби, торік Україна купувала у 22 рази більше сала, ніж вивозила. Чому так? У пошуках відповіді я вирушила до Полтави — міста, яке називають батьківщиною сала.

На ринку, де продають сало, прилавки аж вгинаються. Продавці формують зі шматків продукту піраміди: від товстого до тоненького — менше, ніж чотири...

20.09.2019 - 11:36 читати статтю

— Чи можна годувати кролів кукурудзою ? Кажуть, що її зерно сповільнює ріст молодняка. 

— Найкращими кормами для молодняка кролів є високопоживні та легкоперетравні корми: влітку — молода трава, взимку — вітамінне бобове або злаковобобове сіно, подрібнені зернові корми, пшеничні висівки, макуха, шрот із вареною картоплею...

20.09.2019 - 11:26 читати статтю

Учені виявили, що оливкова олія, яка традиційно вважається корисним для здоров’я продуктом, поступилася свинячому салу при порівнянні характеристик. Зокрема виявилося, що сало (а також вершкове масло) набагато кращі для використання в приготуванні гарячої їжі, — передає «Панночка».
Різницю в користі сала й оливкової олії встановили вчені з...

08.04.2016 - 16:30 читати статтю