Картопляна ковбаска — справжнє кулінарне відкриття

 

Що може бути простіше і смачніше за незвичайну домашню ковбасу з картоплі? Готувати просто, а виходить неймовірно смачно. Можна домашню ковбаску зробити тільки з картоплі і цибулі, а можна для смаку додати сало й трохи м’яса. Ароматну і незвичайну ковбасу можна смажити на грилі або запікати в духовці, а можна просто відварити й обсмажити на олії. Зручно також заморожувати її про запас — відмінна закуска на будь-який святковий стіл або пікнік.

Як приготувати картопляну ковбасу? Із нами у вас все вийде!

Інгредієнти:

— картопля — 800 грамів;

— оболонка (натуральна або штучна) — 1 метр;

— м’ясо (свинина, яловичина або курка) — 200 грамів;

— сало — 150 грамів (за бажання);

— цибулина — 1 штука;

— сметана — 1 столова ложка;

— часник — 6 зубчиків;

— сіль, перець (за смаком);

— лавровий лист;

— коріандр мелений.

Приготування: готуємо м’ясо й сало. Загалом допускається використовувати будь-яке м’ясо: птицю, яловичину. Ріжемо все на дрібні кубики, але можна подрібнити і в м'ясорубці. Якщо хочете, м’яса можна не додавати, все одно буде дуже смачно! Сало можна окремо обсмажити, але картопляна ковбаса з м’ясом може готуватися і без сала. Ріпчасту цибулю подрібнюємо в блендері, можна й дрібно порізати. Відразу можна подрібнити часник. Якщо робите ковбасу тільки з картоплі, цибулю необхідно обсмажити — так буде смачніше. 

Сиру картоплю натираємо на крупній тертці або ріжемо дрібними кубиками, відразу змішуємо з ріпчастою цибулею та часником — так вона не потемніє. Ковбаса з крупної картоплі смачніша за ковбасу з картопляного пюре. Після цього додаємо м’ясо із салом, лавровий лист (варто поламати або подрібнити). Перчимо й солимо за смаком. Ще додаємо мелений коріандр. Ретельно перемішуємо все це руками, і начинка готова.

Для того, аби начинити, необхідно використовувати м’ясо-рубку з насадкою (є варіант зробити це вручну з допомогою горлечка від пляшки), одягаємо на насадку оболонку. Оболонку перед цим необхідно промити під проточною водою: всередині й зовні. Колагенову оболонку для ковбаси можна купити в будь-якому спеціалізованому або Інтернет-магазині. Як варіант, можна в м’ясній крамниці купити натуральні оболонки — свинячі, яловичі або баранячі кишки. Поміщаємо фарш у м’ясорубку, як тільки він почне з’являтися,  оболонку зав’язуємо нитками або просто на вузлик. Начиняємо ковбаски. Підготовлені ковбаски проколюємо з двох боків з допомогою голки або зубочистки, щоб у процесі приготування вони не тріснули. Їх можна заморозити, відварити й обсмажити або ж запекти в духовці.

Домашня ковбаска з картоплі виходить смачною, апетитною й ароматною. Легка у приготуванні, з доступних і недорогих продуктів, вона урізноманітнить ваш раціон, порадує на пікніку або у свято. Спробуйте неодмінно!

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 57 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Gyuiwd.

buy calcitriol sale <a href="https://rocaltrtn.com/">oral calcitriol 0.25mg</a> rocaltrol 0.25 mg tablet