Рецепти

 

Кабачки в клярі

Дуже простенький рецепт. Ніяких особливих продуктів — тільки кляр та кабачки. Але виходить настільки смачно, що на столі ця страва ніколи не затримується.

Інгредієнти: кабачки — 2 шт., яйце куряче — 2 шт., кефір — 100 мл, борошно пшеничне — 4 ст. л., сіль — за смаком.

Приготування: кабачки нарізаємо пластинами. Змішуємо яйця, кефір, сіль та борошно. Розігріваємо на сковороді олію, вмочуємо кабачки в кляр і обсмажуємо до готовності. Подаємо зі сметанно-часниковим соусом.

Оксамитовий паштет із кабачків

Він багато в чому нагадує класичний рецепт ікри, але ви здивуєтеся, наскільки додані морква та сир змінюють смак усієї страви. Виходить ідеальна пастоподібна намазка для бутербродів.

Інгредієнти: кабачки — 500 г, морква — 1 шт., цибуля ріпчаста — 1 шт., сир плавлений — 50 г, олія соняшникова — 2 ст. л., кріп — 1 ст. л., сіль — за смаком.

Приготування: миті кабачки наріжте на кубики, моркву почистіть і натріть, а цибулину дрібно наріжте. На розігріту з олією сковорідку спочатку викладіть моркву, а потім цибулю. Смажте, поки овочі не стануть м’якими. Після цього додайте кабачки та тушкуйте ще 5 хвилин. Зніміть овочі з вогню і дайте їм охолонути. За цей час наріжте на кубики плавлений сир.

Насипте в блендер тушковані кабачки з цибулею і морквою, сир, зелень і додайте сіль. Збийте вміст блендера до однорідної пасти. Перекладіть готову намазку в контейнер і відправте її на пару годин до холодильника. 

До кабачків не заведено додавати багато спецій, адже їхній смак занадто тонкий, тож його легко перебити. Тому підійде трохи часнику, чорний перець і зелень. Не хвилюйтеся, якщо паштет вийде занадто рідким, адже сир у холодильнику застигне і надасть намазці потрібної консистенції.

Корисний салат із кабачків

Мариновані кабачки зі свіжою зеленню і зеленою цибулею стануть прекрасним доповнен-ням до різних м’ясних страв на пікніку або вечері.

Інгредієнти: кабачки — 2 шт., огірки — 2 шт., морква — 2 шт., кріп — 1 пучечок, цибуля зелена — 1 пучечок,  часник — 2 зубчики, кунжут — 1 ст. л. (підсмажити), оцет яблучний 6% — 80 мл, олія соняшникова — 60 мл, сіль — 

1 ч. л., перець чилі та чорний мелений — за смаком, цукор — 0,5 ст. л.

Приготування: кабачки, моркву та огірки натираємо на тертці для корейської моркви. Ріжемо кріп і зелену цибулю, змішуємо їх із кабачками, морквою, огірками, а також із пропущеним через прес часником, олією, оцтом, чилі та сіллю. Всю масу добре вимішуємо і перекладаємо в банку, трамбуємо і заливаємо соком. Після чого відправляємо в холодильник на 4 години настоюватися. Періодично перевертаємо банку, щоб маринад просочував овочі. Салат виходить свіжим, хрумким, ароматним і смачним, дуже вдале доповнення до шашлику. При подачі посипаємо обсмаженим кунжутом. Смачного!

Крем-сир «Філадельфія» 

Інгредієнти: кефір жирністю не менше 2,5% — 900 мл, сметана жирністю 20% — 400 г, кріп — за смаком.

Приготування: кефір та сметану в м’яких пакетах кладемо до морозильної камери на ніч, щоб вони добре замерзли. Далі виймаємо пакети та розрізаємо їх. Викладаємо замерзлі брикети на марлю та підвішуємо, щоб із них стекла рідина. Тут поспіх недоречний. Краще залишити марлю на ніч підвішеною над мийкою.

Наступний крок може бути неочікуваним, але ми просто викладаємо отриману масу на тарілку, змішуємо з кропом та їмо! Простішого рецепту сиру «Філадельфія» не буває. Гурмани можуть поекспериментувати зі смаками: підсолити, додати лимонного соку, прянощів, зелені за смаком.

Із пачки кефіру та сметани виходить приблизно 350 грамів сиру. Він дуже смачний і набагато дешевший за той, який продають у магазині. До того ж ви завжди знаєте, з яких продуктів його приготували. Смачного!

 

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 8 | Коментарів: 0


Додати новий коментар