Перед самим виверженням Везувію у Помпеях пекар не допік хліба. Вчені з’ясували, що ж було в печі

 

24 серпня 79 р. н.е. невідомий пекар поставив хліб у піч і не дочекався результату — виверження Везувію накрило місто товстим шаром попелу. Майже дві тисячі років потому британські археологи відшукали цей хліб і вивчили склад тіста. Британський музей спільно з італійським кухарем Джорджіо Локателлі відтворили рецепт помпейського хліба і зняли навчальний відеоролик, за яким будь-який пекар може приготувати хліб, який їли на території сучасної Італії на початку нашої ери. До складу помпейського хліба входять три види борошна, дріжджі, сіль і вода. Враховуючи той факт, що раніше в пшениці містилося більше глютену, рекомендується додавати в тісто глютен. Крім хліба з Помпеї, в Британському музеї є автентичний рецепт індіанських млинців і кілька страв месопотамської кухні, — повідомляє «Експрес-онлайн».

«Експрес-онлайн»
Переглядів: 15 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Luvdbp.

calcitriol 0.25mg for sale <a href="https://rocaltrtn.com/">calcitriol us</a> purchase rocaltrol generic