24 серпня 79 р. н.е. невідомий пекар поставив хліб у піч і не дочекався результату — виверження Везувію накрило місто товстим шаром попелу. Майже дві тисячі років потому британські археологи відшукали цей хліб і вивчили склад тіста. Британський музей спільно з італійським кухарем Джорджіо Локателлі відтворили рецепт помпейського хліба і зняли навчальний відеоролик, за яким будь-який пекар може приготувати хліб, який їли на території сучасної Італії на початку нашої ери. До складу помпейського хліба входять три види борошна, дріжджі, сіль і вода. Враховуючи той факт, що раніше в пшениці містилося більше глютену, рекомендується додавати в тісто глютен. Крім хліба з Помпеї, в Британському музеї є автентичний рецепт індіанських млинців і кілька страв месопотамської кухні, — повідомляє «Експрес-онлайн».
Додати новий коментар
Luvdbp
5.11 2022 - 4:28
Посилання
calcitriol 0.25mg for sale <a