Ринок органічної продукції почав швидко зростати через пандемію коронавірусної інфекції

 

Від початку пандемії коронавірусної інфекції жителі Західної Європи почали споживати більше органічної продукції. За 2020 рік загальне зростання органічного сектору становить 12,6%. Це найвищий темп, який галузь демонструвала за останні 15 років, відзначають експерти, повідомляє «ВсеБудеАгро».

Популярність органічної продукції спричинили кілька факторів, серед яких зокрема стрімке зростання роздрібної торгівлі в Інтернеті та підвищення свідомості споживачів щодо здорового способу життя. Багато хто вважає, що органічна їжа поліпшує імунітет. До того ж карантині заходи, ізоляція спонукають приділяти більше уваги собі, своєму фізичному стану. Один із варіантів піклування про себе люди побачили в здоровій їжі, яка асоціюється з органічними продуктами, зауважуть аналітики.

Земля під органічними культурами

В Євросоюзі підрахували, що загальний розмір посівних площ, відведених під органічні сільськогосподарські культури, становить майже 13,8 мільйона гектарів. Цей показник становить 8,5% від загальної площі сільськогосподарських угідь Європи. Загалом за останні 8 років органічні посівні площі Старого світу зросли на 46%, свідчать дані Євростату.

Топ-країни з найбільшою часткою органічних сільськогосподарських площ: Австрія — 25,3%,  Естонія — 22,3%, Швеція — 20,4%, Швейцарія — 16,3%, Італія — 15,2%, Чехія — 15,2%,  Латвія — 14,8%, Фінляндія — 13,5%. Якщо брати до уваги окремі сегменти, то варто відзначити, що в Швеції — найвища частка органічних зернових (7%) і свіжих овочів (19%), у Греції — найвища частка великої рогатої худоби (27%), а в Латвії — найвища частка овець і кіз (36%), вирощених в екологічно чистих умовах.

А що в Україні?

Щодо зростання продажу органічної продукції під час пандемії на українському ринку даних наразі немає. Вітчизняна статистика цього сегменту окремо не рахує.

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 7 | Коментарів: 0


Додати новий коментар