На кухні часто виникають неприємні або непередбачувані ситуації. Щоб уникнути їх або швидко ліквідувати, а також заощадити час і нерви, не завадить знати декілька простих, але ефективних хитрощів. Novate.ru пропонує добірку корисних порад, які точно знадобляться на кухні та зроблять приготування більш легким і приємним.
Проста і смачна нова страва на кухні
За допомогою паличок для ролів і суші можна приготувати відмінні ньокі. При цьому процес буде неймовірно простим і приємним. Ньокі — це італійська страва, яка в спрощеному вигляді являє собою ліниві вареники з картоплі. Під час приготування також часто використовують сир, борошно, манну крупу, яйця, шпинат або навіть хліб. Щоб зробити картопляні галушки, необхідно розмістити поруч дві пари паличок, потім розкатане в тонку ковбаску тісто покласти зверху. Відрізаючи ножем невеликий шматочок, його потрібно скатати вниз по паличках, щоб сформувати красиві завитки. Після приготування вийде смачно і дуже презентабельно.
Приховані можливості овочечистки
Насправді з допомогою овочечистки можна виконувати безліч корисних функцій, які полегшать готування на кухні. Наприклад, нею можна відрізати рівні й акуратні пластинки вершкового масла, які зроблять бутерброд ідеальним за смаком і на вигляд. Таким чином можна нарізати і сир, який може прикрасити бутерброд або салат. Та й сам салат може складатися з подрібнених на овочечистці овочів або фруктів. Крім того, з допомогою овочечистки можна зробити незвичайні і красиві завитки з шоколаду, які прикрасять будь-який десерт.
Часникова паста без проблем і турбот
Боротьба з часником на кухні зазвичай тривала і неприємна. Щоб полегшити його подрібнення, рекомендуємо спробувати один простий, але дієвий «лайфхак». На терку потрібно надіти щільний поліетиленовий пакет, а вже поверх нього натирати часник. Тоді утворюватиметься подрібнена кашка, але тертку після цього не потрібно буде довго відмивати від запаху і частинок продукту.
Операція «Чисте деко»
Якщо покласти на деко невеликий шматочок фольги, а зверху викласти продукти, то в процесі приготування або після того, як треба буде дістати страву, сік із неї може розтектися і навіть пригоріти. Щоб цього не сталося, потрібно покласти більше фольги і скористатися простою хитрістю. Для початку перевертаємо деко і зверху на нього накладаємо фольгу з трохи більшим розміром, ніж сам лист. Загинаємо краї за формою дека й отримуємо ідеальну форму для готування. Після цього деко можна перевернути і вкласти в нього сформований із фольги «двійник». Таким чином, уся рідина залишиться всередині фольги.
Надійний захист від бризок
Щоб плита й стіна за нею залишалися чистими під час приготування вибагливих страв, варто спробувати використати простий і доступний захист — друшляк або сито досить великого розміру. Друшляк або сито потрібно просто перевернути догори опуклою частиною і покласти поверх каструлі або сковороди, тоді всі бризки від соусу чи іншої страви залишатимуться на поверхні захисту.
Ліквідація плями від олії
Якщо соняшникова або оливкова олія проливається на стіл чи стільницю, доводиться витрачати чимало часу, щоб її звідти прибрати. Полегшити це завдання і швидко навести лад допоможе кукурудзяний крохмаль. Ним потрібно рясно посипати пролиту олію, щоб вона ввібралася в суху речовину і її можна було безперешкодно змахнути з робочої поверхні.
Борошно в ідеальному стані
Тривале зберігання борошна часто призводить до появи в ньому небажаної живності. Жучки не тільки псують продукт, а й можуть розселитися по всій шафі, в якій зберігаються сипучі продукти. Щоб цього уникнути, необхідно вжити превентивних заходів. Для цього до свіжого борошна потрібно додати пару лаврових листочків. Різкий запах цієї рослини запобігає появі небажаних гостей і відіграє дезінфікуючу роль.
Зелень тривалого зберігання
Щоб зелень не висихала і не псувалася, потрібно зберігати її правильно. Для цього спочатку миємо петрушку, листя салату, кріп і всі інші види зелені. Потім її треба промокнути паперовими серветками, щоб прибрати зайву вологу, і викласти на кухонний рушник. Після кожного пучка зелені робимо оборот тканиною, так що в одному рушнику може поміститися досить багато зелені, загорнутої в рулон. Після цього отриману композицію кладемо в пластиковий контейнер, що закривається, і відправляємо на зберігання до холодильника. Так зелень не втратить вологи і набагато довше зберігатиме свою свіжість.
Ідеальний омлет
Омлет — це універсальна страва, яка вирізняється відмінним смаком, швидко готується і є досить ситною для будь-якого застілля. Кожен готує його по-своєму, додаючи різні інгредієнти і витримуючи на сковороді різну кількість часу під кришкою або без неї. Однак тим, хто любить рівномірно прожарений із двох боків омлет, варто спробувати простий «лайфхак»: підсмаживши омлет з одного боку, його потрібно акуратно перекласти зі сковороди на кришку, а потім з допомогою кришки швидко перевернути іншим боком. Так омлет не деформується, як при перевертанні лопаткою, і стане ідеально підрум'яненим.
Легкий спосіб очищення арахісу
Арахіс — дуже корисний і приємний на смак продукт. Однак так втомлює чистити кожен його горішок від лушпиння. Щоб залишити від процесу тільки приємне враження, можна полегшити очищення з допомогою простого «лайфхаку». Для початку потрібно помістити арахіс у скляну банку з жерстяною кришкою, що закручується. Потім зробити в центрі кришки невеликий отвір — так, щоб могла пройти трубочка. Після цього необхідно активно потрясти банку, щоб усе лушпиння відійшло від горішків. А тоді можна завершити етап очищення з допомогою пилососа: включити його на повну потужність і через отвір в кришці прибрати все зайве. Тепер можна насолоджуватися горішками без довгого очищення.
Користь від масажного килимка
Використовуючи масажний килимок, можна перетворити звичайні гумові рукавички для прибирання на корисний і практичний інструмент для чищення овочів. Для початку необхідно надіти рукавички на руки, прикласти їх до масажного килимка і по контуру вирізати з нього відповідні шматочки. Потім потрібно приклеїти їх до рукавичок. Після цього, надягаючи вдосконалені рукавички на руки, можна швидко й ретельно мити картоплю, моркву й інші продукти або предмети, що вимагають очищення. Елементи масажного килимка відмінно й швидко усуватимуть бруд.
Додатковий відсік для миючого засобу
Для початку беремо пластикову пляшку маленького розміру і відрізаємо від неї верхівку з кришкою. Після цього відрізану частину приклеюємо з допомогою гарячого клею з пістолета на м’яку частину губки. Усе, удосконалення готове — тепер, відкрутивши кришечку, у відсік, що утворився, можна налити миючого засобу і мити посуд набагато швидше, адже вже не потрібно буде витрачати час на постійне підливання рідини, вона сама рівномірно розподілятиметься на губці.
Ефективний засіб для усунення кіптяви з посуду
Дивно, але кетчуп відмінно справляється з різними, навіть найсерйознішими забрудненнями на посуді. Потрібно просто нанести товстий шар кетчупу на забруднені ділянки й потримати хвилин 10, після чого протерти з допомогою жорсткої частини на губці для миття посуду. Кіпоть, бруд і застарілі жирові відкладення відійдуть без особливих зусиль, а кухонне начиння набуде гарного блиску й сяйва.
Секрет швидкого дозрівання помідорів
Якщо раптом у холодильнику опинилися недостиглі помідори, можна знайти простий і ефективний метод, щоб змусити їх дозріти швидше. У щільний пакет або пластикову ємність, що закривається, необхідно покласти кілька помідорів і один стиглий банан, щільно їх закривши. Таку незвичайну компанію необхідно залишити на добу в прохолодному місці, після чого помідори стануть вже червоними й приємними на смак.
Якісна чистка яблук
Сучасний ринок вимагає від товарів ідеальної краси й привабливості. Для того, щоб відповідати цим стандартам, роздрібні продавці та мережі супермаркетів обробляють яблука воском, аби вони гарно сяяли й переливалися, викликаючи апетит і бажання купити. Однак після покупки звичайне миття фруктів не дає змоги позбутися цієї речовини, яка явно некорисна для організму, особливо у великих кількостях. Щоб позбутися шару воску, потрібно полити яблуко дуже гарячою водою. Вона прямо на очах роз’їдатиме віск, після чого його можна буде без проблем стерти губкою або ганчірочкою. Варто за-уважити, що нагрітий віск змінює колір із прозорого на білястий, тому не варто хвилюватися, якщо яблука побіліють від гарячої води.
Зручний спосіб видобутку лимонного соку
Отримати сік із цілого лимона дуже зручно, якщо для початку його, не розрізаючи, із силою покатати по столу, натискаючи рукою. Так усередині цілого плода виділиться велика кількість соку. Після цього необхідно зробити невеликий отвір із допомогою зубочистки, і тоді через нього сік поллється рясно й точно туди, куди потрібно, без бризок і зайвих зусиль.
Додати новий коментар
Rgxbve
4.11 2022 - 5:23
Посилання
buy rocaltrol online <a href=