Рецепти

 
 

Гарбузовий лате

Цей напій стає дуже популярним із настанням осені. Проте лише в кав’ярнях. Чому б не приготувати його вдома? Усе, що потрібно зробити, — заздалегідь приготувати сироп із гарбуза, що зовсім нескладно. І можна буде спокійно смакувати таку каву зранку в себе на кухні.

Що знадобиться?

Для сиропу: 200 г почищеного гарбуза, 120 мл води, 100 г цукрової пудри, по півложки меленої кориці, гвоздики, мускатного горіха, імбиру.

Для кави: 250 мл кави, завареної зручним для вас способом, 80 мл молока, 20 мл вершків низької жирності.

Як приготувати?

Почати варто, звісно, із приготування сиропу. Розігрійте духовку до максимальної температури та запікайте шматочки гарбуза протягом 40 хвилин. Для цього необхідно викласти їх на деко замотаними у фольгу. Розмотайте спечений гарбуз та збийте його міксером. Додайте всі інші компоненти для сиропу і поставте у каструлі на легкий вогонь. Варіть протягом 15 хвилин, може, трішки більше, щоб він загустів.

Для приготування кави спочатку змішайте гарячий кавовий напій із 1 столовою ложкою гарбузового сиропу. Молоко з вершками міксером збийте протягом хвилини, щоб утворилася пінка, та обережно влийте у склянку з кавою.

Пиріг із гарбузом та горіхами

Пиріг із гарбузовою начинкою — це просто обов’язковий десерт осені. Він змусить полюбити гарбуз навіть тих, хто ненавидів усе життя каші та супи з нього.

Що потрібно?

Для основи: 250 г пшеничного борошна, 120 г вершкового масла охолодженого, 1 яйце, 1 ст. л води, дрібка солі.

Для начинки: 0,5 кг гарбуза очищеного, 2 яйця, сік та цедра половинки лимона, 100 г меду рідкого натурального, 150 г грецьких горіхів, пів чайної ложки меленої кориці.

Як приготувати?

Очищений гарбуз потрібно запекти так само, як у попередньому рецепті, за максимальної температури, як мінімум, 40 хвилин. Тим часом замішуємо тісто. Борошно необхідно посолити і порубати ножем із вершковим маслом до стану крихти (можна просто перетерти руками). Вбити яйце, влити воду і ретельно змішати.

Відразу беремо форму для випікання пирога, формуємо тісто під цю посудину, вкладаємо на дно та формуємо високі бортики. Треба зробити декілька отворів на дні, аби тісто добре пропеклося. Перед випіканням потримайте форму в холодильнику протягом 15 хвилин, а потім відправляйте в піч теж на 15 хвилин за температури 180 градусів.

Саме час братися за начинку. Варто підсушити горіхи на сковорідці і порубати їх на шматочки. Міксером збити гарбуз до стану пюре. Додати до нього лимонний сік та цедру, мед, горіхи, корицю, збиті яйця.

Змішаним тістом залити запечене тісто і випікати пиріг ще 30 хвилин за тієї ж температури. Подавати десерт рекомендується тільки після повного охолодження зі шматочками горіхів і медом.

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 22 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Rshlrd.

generic calcitriol <a href="https://rocaltrtn.com/">order rocaltrol 0.25 mg sale</a> order calcitriol 0.25mg generic