Олександр Шамота: карантин — не час для простою

 
 

Під час карантину влада Полтави чимало уваги приділяє ремонту об’єктів соціальної, культурної та спортивної інфраструктури. Відповідні роботи нині проводять у декількох закладах міста. 

Одним із них є полтавський спортивний комплекс «Спартак». Уже кілька років він є власністю міста. Про те, які саме роботи там проводять та що планують зробити, ми запитали в секретаря Полтавської міської ради Олександра Шамоти. «Маємо зробити спортивний комплекс «Спартак» таким, де буде несоромно тренуватися та приймати учасників всеукраїнських і міжнародних змагань. Нині відновили зали для тренувань із пауерліфтингу та боксу. Усе застаріле обладнання, якого не оновлювали з часів СРСР, замінили на нове. Більше того, перш ніж закуповувати обладнання, ми порадилися з полтавськими спортсменами, котрі наголосили на придбанні найнеобхідніших для занять снарядів та іншого спортивного спорядження», — за-уважив Олександр Шамота.

Окрім спортивних закладів, за словами секретаря Полтавської міської ради, не залишаються без уваги і заклади культури. «Час карантинного «простою» не минув даремно. Заклади, які знаходяться у віддалених районах Полтави, таких, як Рибці, Івонченці, Дальні Яківці тощо, також повинні працювати задля комфорту і зручності своїх відвідувачів! Ми оновили та модернізували бібліотеку № 17, що в Рибцях. Там було дуже холодно взимку, а тому повністю замінили систему опалення, наразі встановлюють конвектор. Також виконані всі внутрішні та зовнішні роботи з реставрації будівлі, зроблено нормальну доріжку та, власне, підхід до самої бібліотеки. Також планується встановлення ще одного комп’ютера для роботи в мережі Інтернет для зручності відвідувачів», — зазначив Олександр Шамота.

Поки діє карантин, продовжують ремонт у бібліотеці на Половках, якої не ремонтували з 70-х років. Наразі закінчують роботи з облаштування читального залу, книгосховища та господарських приміщень. Влада міста змінює підходи до роботи бібліотек: книгозбірні переформатовують на публічні «хаби», де можна не тільки взяти книгу й почитати, а й спілкуватися, об’єднуватися в групи за інтересами, займатися творчістю чи скористатися комп’ютером. «Наша мета — щоб атмосфера в подібних закладах була такою, що відвідувачам хотілося б залишатися там якомога довше!» — ділиться Олександр Шамота.

Ще одним закладом, в якому наразі проводять ремонтні роботи, є ДМШ № 2 імені В. П. Шаповаленка. «Ми прагнемо зробити цю будівлю якомога енергоефективнішою. У приміщенні вже замінили вікна й двері, а також — лінолеум на першому та другому поверхах. У школи є власна котельня, а от ремонту в ній не проводили майже 40 років! Гроші на це вже виділені, оскільки капітальний ремонт котельні дасть нам змогу зробити відвідування занять студентами максимально комфортним за будь-якої пори року, а також заощаджувати близько 40% міських коштів на опаленні школи.

Особливо в місті пишаються відкриттям центру «Steam»-освіти. «У Полтаві відкрився один із найкращих у країні центр «STEAM»-освіти. Що це таке? Там учні та вчителі зможуть навчатися, підвищувати свої навички та знання з хімії, фізики, вправлятися в інформатиці та програмуванні, відточувати вміння в кулінарії... та багато чого іншого.  Система доповненої реальності, усе необхідне для робототехніки, лазерні лобзик та фреза, зручні меблі, чудове приміщення на вулиці Нечуя-Левицького, куди зручно діставатися з усіх куточків міста. Система освіти, культури, спорту тощо не стоїть на місці. Ми маємо рухатися в ногу із сучасністю, навіть швидше! Для цього робимо все для створення, відновлення, поліпшення життя та побуту сучасників!» — резюмував Олександр Шамота.

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 6 | Коментарів: 0


Додати новий коментар