Вартість опалення може збільшитися вполовину

 

У комунальному підприємстві «Полтаватеплоенерго» завершують підрахунки тарифів, які потім має затвердити Полтавська обласна рада. Про це  17 серпня повідомив технічний директор «Полтаватеплоенерго» Володимир Пасічко, зазначає «ЗМІСТ».

Нині немає остаточної вартості, яку пропонуватимуть жителям Полтави в новому опалювальному сезоні. Володимир Пасічко каже, що нині обгрунтований тариф за гігакалорію становить 2 500 гривень (зараз опалення коштує 1 596 гривень за гігакалорію). Тож фактично тарифи можуть зрости на 50—60%. Наприклад, у минулому сезоні в трикімнатній квартирі в холодний місяць за опалення платили 2,5—3 тисячі гривень. Якщо тариф зросте, то вартість послуг становитиме приблизно 6 тисяч гривень за місяць.

За словами Володимира Пасічка, у липні «Полтаватепло-енерго» стало ліцензіатом По-лтавської обласної ради, тому тариф затверджуватимуть там. «Розрахунок тарифів майже завершили і невдовзі звернемося за переглядом. Ми за те, щоб знижувати тариф, бо розуміємо, що збільшення цін призведе до зменшення оплати. Якщо дадуть дешевший газ, ми й розрахуємо дешевші тарифи, бо його левова частка — вартість природного газу», — зауважив він.

Також для початку опалювального сезону «Полтаватеплоенерго» має перерахувати майже 100 мільйонів гривень передплати за природний газ. Цих коштів підприємство нині не має, тому шукає варіанти, як вийти із ситуації.

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 6 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Ixvukl.

calcitriol 0.25 mg cost <a href="https://rocaltrtn.com/">calcitriol order online</a> rocaltrol order