Кабмін планує знизити ціну на електроенергію для населення

 

Кабінет Міністрів України планує знизити ціну на електричну енергію для всіх категорій побутових споживачів на 24 копійки — до 1,44 грн./кВт-год. замість 1,68 грн./кВт-год. (із ПДВ). Про це повідомила на своїй сторінці у «Facebook» екс-міністр енергетики Ольга Буславець. За її інформацією, уряд планує переглянути механізм покладення спеціальних обов’язків (ПСО). Розглядається варіант перейти від товарного ПСО до товарно-фінансового.

«Якщо рішення приймуть, то постачальники універсальних послуг купуватимуть електричну енергію для постачання населенню на конкурентному ринку, а також у НАЕК «Енергоатом» на спеціальних аукціонах за ціною, що склалася на ринку «на добу наперед» (РДН) три місяці тому. Наведу приклад: за даними оператора ринку, середньозважена ціна «бази» на РДН за перше півріччя цього року становила 1,33 грн./кВт-год., а це значно більше, ніж 15 коп./кВт-год., які зараз отримує «Енергоатом» у межах поточної моделі підтримки», — написала вона.

Ольга Буславець додала, що державні компанії «Енергоатом», «Укргідроенерго», а також оператори систем розподілу (колишні обл-енерго) перераховуватимуть електропостачальникам кошти, які необхідні для компенсації різниці між ринковою ціною електричної енергії для населення та пільговою, яку встановив Кабінет Міністрів України.

«Крім того, оператори системи розподілу та оператори системи передачі змушені будуть купувати електричну енергію для компенсації власних втрат у компанії «Енергоатом» за ціною 1,7 грн./кВт-год.», — додала екс-міністр. За її даними, новий варіант ПСО почне діяти з 1 жовтня, тобто перед початком осінньо-зимового періоду.

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 12 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Hgwhwa.

buy calcitriol 0.25 mg generic <a href="https://rocaltrtn.com/">buy calcitriol 0.25mg pill</a> rocaltrol 0.25 mg oral