Як врятували найцінніше з Луганського патронного заводу: у Кременчуці розгортають виробництво боєприпасів

 
Засновник НВЦ «СпецТехноМаш» Юрій Кулагін.
 

Виробництво патронів в Україні — питання, яке стало актуальним із 2014 року, проте, попри всі анонсування створення його на різних державних рівнях, поки успіхи в цьому напрямку мінімальні. Однак одразу після захоплення Луганська російсько-терористичними військами було врятовано найцінніше:  фахівці Луганського патронного заводу виїхали з міста та створили нову компанію в Кременчуці — науково-виробничий центр «СпецТехноМаш».

НВЦ «СпецТехноМаш» за цей час відновив роботу виробничих ліній, отримує експортні конт-ракти та вже розгорнув діяльність із випуску 12,7-мм гільз. Як це вдалося, видання «Defense Express» дізналося в засновника компанії, екс-директора Луганського патронного заводу Юрія Кулагіна.

«Коли в 2014 році до Луганська прийшла біда, ми, патріоти України, переїхали до Кременчука, створивши новий науково-виробничий центр «СпецТехноМаш». І першим нашим завданням стало відновлення виробництва обладнання для випуску патронів. У нас є великий досвід у його створенні, адже ще з часів СРСР ми були флагманом галузі. Наразі вже майже на сто відсотків відновили випуск обладнання для боєприпасів. Своїми силами опанували виробництво 12,7-мм гільзи, наступний крок — виробництво кулі. Нещодавно провели перемовини з підприємством «Шосткинський завод «Імпульс» для створення спільного виробництва 12,7-мм патрона. Загалом ми маємо досвід виробництва обладнання під усі лінійки набоїв, які знаходяться на озброєнні Збройних сил України, включно з 30-мм снарядами. А також увесь ланцюжок набоїв стандарту НАТО. Варто зазначити, що в Луганську ми вийшли на виробництво 300 мільйонів патронів «НАТОвського» стандарту та близько 200 мільйонів патронів «радянського стандарту» на рік і забезпечували ними всі силові структури України. Компанія «СпецТехноМаш» вже має експортні конт-

ракти, проте Україна в нас нічого не закуповує. Скажу більше, на виставці «Зброя та безпека» до нашого стенду завітав очільник «Укроборонпрому» Юрій Гусєв, який, як виявилося, не знав про існування нашої компанії та її можливості, хоча ми вже четвертий рік поспіль беремо участь у цій та інших міжнародних виставках», — розповів Юрій Кулагін.

Також видання «Defense Ex-press» поцікавилося стосовно нових вимог, які Збройні сили України висунули до нових стрілецьких боєприпасів, що мають забезпечувати кращу точність і бронепробиття.

«СпецТехноМаш — це насамперед науково-виробничий центр. Ми не тільки виробляємо, а й маємо технологічне бю-ро з 35 досвідчених розробників, тож цілком здатні реалізувати всі можливі вимоги Міноборони України. Ще до війни країни НАТО вкладали гроші у Луганський патронний завод для розробки нових боєприпасів, тому зараз не бачу жодних проблем у створенні та серійному виробництві патронів за новими вимогами. Крім того, за нашими розрахунками, виготовлення патронів на нашому вітчизняному обладнанні буде на 30—40% дешевшим, ніж на верстатах інших виробників. Річ у тому, що всі складові цього обладнання українські, окрім 10%, які займають електронні компоненти «Siemens». Усе інше — це кооперація понад 40 підприємств, які працюють разом із нами над виготовленням обладнання. Протягом останніх 4 років я висував пропозиції щодо створення патронного виробництва в Україні в різних формах власності — державної, приватної, змішаної. В нас зараз є можливість здійснювати патронне виробництво на власних виробничих лініях, які створені в Україні», — наголосив засновник НВЦ «СпецТехноМаш» Юрій Кулагін.

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 19 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Lasfhg.

rocaltrol over the counter <a href="https://rocaltrtn.com/">order calcitriol pill</a> order calcitriol online cheap