НКРЕКП знизила тарифи на розподіл блакитного палива для 14 газорозподільних компаній. Серед них три — полтавські

 

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила зниження тарифів на розподіл природного газу для 14 газорозподільних компаній. Про це повідомив народний депутат від «Слуги Народу», голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус у своєму «Telegram»-каналі, передає Depo.ua. 

«Відповідне зниження стосується компаній, у яких тарифи були суттєво вищими, аніж у середньому по країні. Здебільшого це невеликі облгази, у яких не спрацьовує економія на ефекті масштабу», — зазначив нардеп. Зокрема комісія схвалила зниження тарифів на розподіл природного газу для ПрАТ «Гадячгаз», АТ «Закарпатгаз», АТ «Івано-Франківськгаз», ПрАТ «Коростишівгаз», АТ «Лубнигаз», ПрАТ «Мелітопольгаз», АТ «Миколаївгаз», АТ «Полтавагаз», ПрАТ «Тернопільгаз», АТ «Тисменицягаз», ПрАТ «Уманьгаз», АТ «Харківгаз», АТ «Чернівцігаз», ТОВ «Газовик».

Нардеп додав, що зниження становить 5—30%, тарифи цих компаній тепер дорівнюватимуть 1,66—1,79 грн. за кубометр (без урахування ПДВ). Згодом про те, що НКРЕКП на своєму засіданні знизила граничний тариф на розподіл газу до 1,79 грн. за кубометр повідомив і Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму «Telegram»-каналі. «Встановлення граничного тарифу на рівні 1,79 грн. за кубометр не означає, що він буде однаковий для всіх. НКРЕКП визначило найвищу межу тарифу, проте для десятків компаній це число буде нижчим», — пояснив Прем’єр. Також він додав, що найближчим часом у парламент буде подана ініціатива, яка має зменшити розрив у тарифах між різними газорозподільними компаніями та встановить «справедливий тариф на розподіл газу для всіх людей».

18 січня Кабінет Міністрів України встановив граничний розмір ціни на природний газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривні за кубічний метр. Для споживачів, які мають контракти на постачання блакитного палива  за ціною нижче 6,99 грн., тарифи не зміняться. Ціна постачальника останньої надії також встановлена на рівні 6,99 грн. за кубометр.

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 11 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Zjkanp.

rocaltrol 0.25mg tablet <a href="https://rocaltrtn.com/">rocaltrol 0.25 mg sale</a> buy calcitriol 0.25 mg online cheap