В Україні 70% масла є підробкою. Аналізи показали, що до нього додають маргарин, тваринні та гідрогенізовані жири, кокосову й пальмову олії. Як відрізнити справжнє вершкове мало від підробки, розбирався «Телеграф», повідомляє «OBOZREVATEL».
На виробництво 1 кілограма вершкового масла потрібно близько 20 літрів молока. Середня ціна дрібного опту молока з ферми в Україні становить 10 гривень за літр. Відповідно, пачка натурального вершкового масла вагою 200 г не може коштувати дешевше за 40 гривень.
Фахівці для дослідження взяли 29 зразків масла, з яких 20 виявилися фальшивкою. Підробкою виявилися «3+3 корови», «Квітень», «Брест Литовський», «Всесмак», «Гомель-продукт», «Метелик», «Нота смаку», «Пан Коцький», «Подільське», «Поліська сироварня», «Самбірське», «Воложинське», «Сіверянка», «Справжнє» (Турківський маслозавод), «Токмак-Молоко», «Традиційне» (Рихальський завод сухого молока), а також виробництва ПП Матвієнко О. В., Старокостянтинівського молочного заводу, Богодухівського молокозаводу, ТОВ «Миколаївмолпром». А натуральними — «Волошкове поле», «Галичина», «Здорово», «Молокія», «Полтавський смак», «Попільнянське», «Радимо», «Чортків» (вагове), «Харківське».
На упаковці завжди має бути напис: «Масло вершкове». Воно тверде й важко ріжеться ножем, особливо після морозильної камери, білого кольору взимку, жовтого — влітку. Масло, в якого закінчився термін зберігання або яке неправильно зберігалося, має насичений жовтий колір на краях.
Додати новий коментар
Lvxktc
4.11 2022 - 5:13
Посилання
calcitriol online <a href=