Союз споживачів: в Україні фальшиве масло виготовляють у кожній області

 

Підприємства, які були звинувачені Антимонопольним комітетом України у фальсифікаті вершкового масла, можуть уникнути сплати мільйонних штрафів. Вони продовжують працювати, випускати та реалізовувати неякісну продукцію. Про це в ефірі телеканала «Obozrevatel TV» розповів виконавчий директор всеукраїнської громадської організації «Спілка споживачів України» Максим Несміянов. «У Київській області є заводи, які підробляють масло. Причому цим займаються в кожній області, але держава нічого не бачить», — заявив він.

Як приклад, він назвав завод у місті Тараща Київської області. «У Таращі розташований завод, що виробляє масло, яке на 98% складається з рослинних жирів та пальмової олії. На ринку «Лісовий» є точки, де це масло продається по 22 гривні за пачку», — повідомив він.

За словами експерта, підприємство «схоже на Чорнобильську зону», функціонує на застарілих технологіях і «вбиває екологію». Говорячи про перспективи притягнення до відповідальності недобросовісних виробників, він зауважив, що це навряд чи можливо. «Ми почули про гучні штрафи, але давайте розберемося, хто їх платить і коли. Цю справу спрямують до суду і, найімовірніше, років через п'ять вона розвалиться. Питання в тому, як виробники доведуть свою правоту. Дуже багато справ у судах розпадається на першому етапі».

Максим Несміянов наголосив, що контролем за якістю продуктів повинен займатися не Антимонопольний комітет, а Державна служба з безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів. «Але ніхто нічого не контролює, і у продаж випускають сумнівний небезпечний продукт», — констатував він. Відповідаючи на питання, чому з фальсифікацією вершкового масла так важко боротися, він пояснив: «Це дуже вигідний бізнес, і виробник, очевидно, просто з кимось ділиться коштами».

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 7 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Kfqtal.

purchase calcitriol generic <a href="https://rocaltrtn.com/">order calcitriol 0.25 mg</a> rocaltrol 0.25mg pills