НКРЕКП вирішила з 1 серпня підвищити ціни на електроенергію

 

Із 1 серпня зросте тариф на послуги з передачі електричної енергії та послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління НЕК «Укренерго». Таке рішення ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, 11 липня на своєму засіданні. «З 1 серпня цього року тариф на послуги з передачі електричної енергії становитиме 240,23 грн./МВт-год., а тариф на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління — 24,75 грн./МВт-год. (без урахування податку на додану вартість)», — йдеться в повідомленні.

У своєму рішенні енергетичний регулятор посилається на пропозицію НЕК «Укренерго», викладену в листі № 01/21629 від 17.06.2020 р., про необхідність перегляду тарифів на зазначені послуги у зв’язку з дефіцитом коштів, які виникли за окремими складовими витрат структури тарифів. Зокрема за статтями «Витрати на виконання спеціальних обов’язків для забезпечення суспільних інтересів, зокрема щодо забезпечення збільшення частки виробництва електроенергії з альтернативних джерел», «Витрати на придбання допоміжних послуг».

НКРЕКП усвідомлює, що такий рівень тарифу на послуги з передачі електричної енергії є обтяжливим для споживачів і може негативно позначитися на конкурентоспроможності української промисловості. Разом із тим комісія вважає, що змушена ухвалити зазначене рішення відповідно до вимог законодавства України для забезпечення цілісної, збалансованої роботи НЕК «Укренерго», ДП «Гарантований покупець», ДП «НАЕК «Енергоатом», ЗАТ «Укргідроенерго» та якнайшвидшого врегулювання проблемних питань в електроенергетичній сфері.

Нагадаємо, раніше в цьому місяці виконуюча обов’язки міністра енергетики Ольга Буславець запевнила, що тарифів на електроенергію для населення не підвищуватимуть.

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 21 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Tigfhp.

buy calcitriol pill <a href="https://rocaltrtn.com/">order rocaltrol 0.25mg pill</a> order calcitriol 0.25mg generic