Із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 медицині дісталося лише 15 відсотків коштів

 

Виявилося, що з 19 мільярдів гривень, які вже були виділені з фонду, лише 3,2 мільярда спрямували безпосередньо на потреби лабораторних центрів та лікарень. Для прикладу, Міністерству соцполітики виділили близько 10 мільярдів гривень на соціальний захист населення під час обмежувальних заходів карантину. А це втричі більше, ніж отримало МОЗ. Про це повідомляє «Економічна правда».

Не пошкодували грошей і для Міністерства економіки, якому виділили 2,9 мільярда гривень для наповнення фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. У списку міністерств, яким погодили виділення коштів, опинилося і МВС — 2,7 мільярда гривень спрямували на зарплати поліцейським, прикордонникам та Нацгвардії.

Окрім коштів, що вже були затверджені Кабміном, свого часу ще чекають багато інших запитів від різних органів влади, які також претендують на гроші зі спецфонду. Цікаво те, що і в цьому списку МОЗ не лідирує щодо запитуваної суми. Найбільше просять у Міністерстві соціальної політики — 15,2 мільярда гривень на виплати пенсій, надбавок та підвищення до пенсій, на покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду. Чималу суму запросили і в Мінекономіки — 12 мільярдів для наповнення Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування. Щодо Міністерства охорони здоров’я, то там просять усього 244 мільйони гривень. «Та й ті кошти збираються витратити не на боротьбу з коронавірусною інфекцією, а для виплат на безперервний професійний розвиток лікарів та інтернів», — ідеться в матеріалі.

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 1 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Clumpv.

buy rocaltrol 0.25mg without prescription <a href="https://rocaltrtn.com/">rocaltrol brand</a> purchase calcitriol online cheap