«НІБУЛОН» збудує п'ять катерів за французьким контрактом

Патрульний катер проекту FPB-98 «Ocea SSM».
 
Виробничі потужності суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН».
 
Стапелі заводу «Нібулон».
 

Суднобудівний завод української компанії «НІБУЛОН» збудує 5 катерів за французьким контрактом для морської охорони ДПСУ. Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Решту з 20-ти законтрактованих катерів збудують у Франції на потужностях державної компанії «OCEA». Цю інформацію підтвердив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. «Станом на сього-дні компанія «OCEA» зупинила свій вибір на суднобудівній компанії «НІБУЛОН» із потужностями в Миколаєві», — зауважив Арсен Аваков. Стосовно термінів реалізації міністр додав, що вона має розпочатися вже цього року.

Нагадаємо, що суднобудів-но-судноремонтний завод «НІБУЛОН» є одним із найбільш технологічних в Україні, він  оснащений сучасним обладнанням. Підприємство спеціалізується на повнокомплектному будівництві суден і плавспоруд довжиною до 140 метрів (виконання всіх видів робіт відбувається власними силами — від порізки металопрокату до виготовлення меблів, ізолювальні й фарбувальні роботи, пусконалагодження електрообладнання та обладнання автоматизації, трубопровідні, корпусні, механо-слюсарні роботи і технологічний супровід), судноремонті та виконує проектно-конструкторські роботи.

Завод «НІБУЛОН» розташований у закритій акваторії річки Південний Буг біля перевантажувального термінала ТОВ СП «НІБУЛОН» у районі 1-го коліна підхідного каналу акваторії порту «Миколаїв». Він є рекордсменом у суднобудівній галузі України: у 2018—2019 роках на заводі «НІБУЛОН» було спущено на воду 8 суден, зокрема найбільший за часів незалежності плавкран проекту П-140 «NIBULON MAX».

Від початку роботи (2013 р.) завод збудував:

6 буксирів проекту POSS-115;

3 буксири проекту 121;

3 буксири проекту 121М;

2 буксири-кантувальни-ки проекту Т3500;

4 несамохідних судна проекту NBL-91;

8 несамохідних суден проекту В2000;

2 стометрових несамохідних судна проекту В5000;

самохідне днопоглиблювальне судно проекту СДС-15;

несамохідні плавучі крани «Нібулонівець» та «Нібулонівець-2»;

140-метровий самохідний плавкран проекту П-140.

Важливим технічним моментом є те, що французькі патрульні катери виготовляються з алюмінієвого сплаву. Після розпаду СРСР єдиним підприємством на території України, що мало таку технологію, був феодосійський завод «Море» в Криму, який 2014 року захопила Росія. Тому в ході реалізації конт-ракту українське підприємство в Миколаєві освоюватиме нову технологію.

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 6 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Fgzlfz.

buy calcitriol 0.25 mg online <a href="https://rocaltrtn.com/">buy generic calcitriol 0.25mg</a> rocaltrol 0.25mg price