Фонд гарантування вкладів продає «АвтоКрАЗ» за борги Костянтина Жеваго

 

Майновий комплекс ПрАТ «АвтоКрАЗ» виставлений на продаж як об’єкт застави за кредитами збанкрутілого банку Костянтина Жеваго «Фінанси та кредит». Про це йдеться у повідомленні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, повідомляє kremen.today.ua. Фонд виставляє на аукціон 12 червня цього року пул активів АТ «Дельта Банк» і АТ «Банк «Фінанси та кредит». Торги відбудуться на майданчику «DebtX» за голландською моделлю аукціону (ставки на пониження). Початкова ціна лота (а це активи обох банків) становить 1,66 млрд. грн.

За повідомленням фонду, до складу пулу увійшли 9 кредитів юридичних осіб. Частина з них знаходиться в заставі НБУ. Загальна сума заборгованості за кредитними договорами становить 8,8 млрд. грн. Середня прострочка за кредитами — 4 роки. За всіма кредитними договорами тривають судові справи, за 5 кредитами відкриті провадження Державної виконавчої служби, за 8 — кримінальні провадження.

«Основними об’єктами застави за кредитами в складі пулу є кілька цілісних майнових комплексів загальною площею 511 392,63 кв. м, розташованих у Полтавській області. Серед них — автозавод із виробництва великовантажних автомобілів, а також завод із виробництва пневматичної гальмівної апаратури для автотранспортних засобів», — зазначено в повідомленні ФГВФО.

Тобто йдеться про майно ПрАТ «АвтоКрАЗ» та ПАТ «По-лтавський автоагрегатний завод». Разом із тим Фонд гарантування вкладів фізичних осіб нагадує, що «йдеться про продаж саме кредитів і прав вимоги, тобто боргів, а не безпосередньо об’єктів нерухомості чи майна у заставі за ними». Це означає, що в разі купівлі цих активів інвестор отримує можливість працювати з проблемними кредитами. Теоретично після продажу «АвтоКрАЗ» може працювати і повертати борги Костянтина Жеваго (якщо зможе, тобто якщо будуть обігові кошти і замовлення).

Наразі ситуація на підприємстві складна, його працівники півроку не отримують зарплати, нагадує «Телеграф». Порушена справа про банкрутство ПрАТ «АвтоКрАЗ», триває процедура розпорядження майном боржника, процедури ліквідації не призначали. Щодо боргових активів досі тривають суди. Власник підприємства — олігарх Костянтин Жеваго — нині перебуває за кордоном. В Україні він у розшуку, адже проти нього порушено кримінальну справу щодо виведення коштів із банку «Фінанси та кредит».

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 3 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Bjccxv.

calcitriol us <a href="https://rocaltrtn.com/">rocaltrol 0.25mg cost</a> calcitriol 0.25 mg uk