Як уберегти бульбу від проростання?

 

«Щороку купуємо на зиму 300—350 кг картоплі. Однак уже в лютому вона починає проростати. Порадьте, що зробити, щоб принаймні зупинити цей процес на місяць—два».
Марія ЯРЕМКО
Картоплю треба зберігати в темному місці. На світлі в ній руйнується крохмаль і утворюються паростки з очок. Таке стається й тоді, коли картопля зберігається у дуже теплому місці. Паростки на картоплі для здоров’я некорисні, треба старатися уберегти її від їхньої появи. Якщо на картоплі вже є паростки і вона стала м’якою та зморшкуватою, таку картоплю не варто використовувати для приготування їжі. Але якщо картопля досить тверда, це означає, що поживні речовини з неї не пішли у відростки, і таку картоплю можна їсти після очищення від них.
Найкращим способом уникнути утворення паростків на картоплі є її консервація у сухому прохолодному льосі. Перевірте вологість погреба — паростки з’являються раніше у вологих приміщеннях. Температура плюс 4—10 градусів — ідеальна для зберігання картоплі, а також для запобігання її швидкому проростанню. Тримайте картоплю далеко від запасів цибулі та часнику — ці овочі викликають посилений ріст паростків.
Зберігання у паперовому мішку:
— картопля залишається свіжою і здоровою впродовж тривалого часу;
— декілька яблук або лимон, покладені в мішок з картоплею, збережуть її від проростання.
Щоб картопля не втратила смаку, доцільно зберігати її у спеціальному вакуумному овочевому контейнері. Мити картоплю перед зберіганням не треба — це погіршує її смакові якості.
Ігор БРУЧ

Газета "Вечірня Полтава"
Переглядів: 6 | Коментарів: 1


Додати новий коментар

Зображення користувача Tslmpf.

order rocaltrol 0.25 mg without prescription <a href="https://rocaltrtn.com/">buy generic calcitriol 0.25 mg</a> rocaltrol 0.25 mg oral